RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Резонасна ДТП у Харкові: адвокат мажора заявив про смертельну дозу алкоголю

У крові водія, який загинув у спричиненій 16-річним "мажором" Миколою Харківським аварії, виявили смертельну дозу алкоголю.

Про це розповіла ЗМІ адвокат неповнолітнього водія, якого звинувачують у смертельній ДТП, Інна Данилова.

За її словами, потерпілі та їхні представники приховували інформацію, що 58-річний водій Chevrolet Aveo Ігор Носов був п'яний.

Вона отримала матеріали справи для ознайомлення лише наприкінці грудня минулого року. У документах містились висновки судово-медичної експертизи за фактом смерті Носова. Було вказано дві причини смерті: тілесні ушкодження в результаті аварії та алкогольна інтоксикація (у крові було 3,65 проміле алкоголю).

Адвокат заявляє, що всю вину звалюють на неповнолітнього, тоді як доросла людина теж дозволила собі сісти за кермо в такому стані. Цілком можливо, що він і сам не доїхав би, стверджує вона.

"Весь цей час мого підзахисного подавали ледь не як Чикатило. Хоча він неповнолітній без життєвого досвіду, який зробив дурну помилку. А в цей же час доросла людина сіла за кермо в такому стані, адже це майже 4 проміле - смертельна доза. Звісно, загибель людини - це страшна трагедія. Але в цьому випадку, якби Микола не врізався в нього, він просто не доїхав би", - наголосила юрист.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що смертельна ДТП сталася у Харкові на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської 26 жовтня 2021 року. 16-річний Микола Харківський на авто Infinity проігнорував червоне світло світлофора та на великій швидкості врізався у Chevrolet Aveo. Водій другого авто загинув на місці. Серйозно постраждали троє пасажирів Infinity, тоді як водій залишився фактично неушкодженим.