RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Діють під виглядом таксистів: шахраї вигадали нову схему розлучення українців

В Україні з'явилася нова шахрайська схема, в якій зловмисники видають себе за таксистів.

Про це повідомив у Facebook "Дніпро Оперативний".

За словами редакції спільноти, до них звернувся один із їхніх читачів і повідомив, що його намагалися "розвести" за допомогою цієї схеми.

Її суть полягає в тому, що до потенційної жертви телефонує людина, яка представляється таксистом служби "Болт" або будь-якої іншої. "Таксист" стверджує, що хоче підтвердити подорож від клієнта, але ненароком помилився цифрою і відправив код для активації поїздки вам. У зв'язку із цим він просить вас продиктувати його.

Паралельно з цим з іншого телефону встановлюється програма з платіжною системою. У неї вводять номер вашого телефону. В результаті, якщо ви дасте людині, котра зателефонувала вам, код для смс, то шахрай отримає доступ до вашого облікового запису, до якого буде прив'язана ваша банківська карта. Після цього на неї, зазвичай, починають сипатися замовлення на різні суми і з різних областей країни.

"Тому обережніше! Це може бути будь-яка служба таксі, в якій є платіжна система. Ніколи не повідомляйте коди із смс третім особам!", - пише редакція "Дніпро Оперативний".

Раніше ми повідомляли про те, як деякий час тому поліція викрила масштабну схему із терміналами.