RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні на свята "замінували" 130 об'єктів: у МВС пояснили, хто за цим стоїть

МВС з'ясовує, від кого надходять виклики про масові "замінування". Наразі затримали 9 зловмисників, які перебували в 9 областях України. Вони мали різні мотиви, а деякі з них перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляють на офіційному сайті МВС.

Загалом під час новорічних свят було 132 повідомлення про "мінування", деякі з них надходили із непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Голова Національної поліції, Ігор Клименко, наголосив, що жодне повідомлення не залишилось без оперативного реагування.

"Вибухотехнічні служби та кінологічні підрозділи НПУ несуть службу в цілодобовому режимі та оперативно реагують на всі виклики про мінування", - повідомив Клименко.

Також він закликав керівництво шкіл, суб'єктів господарювання встановити камери відеоспостереження, щоб убезпечити свої заклади від подібних ситуацій.

"Там, де є постійне спостереження і контроль, нам простіше реагувати на такі виклики", - говорить очільник НПУ.

За ці злочини Кримінальним кодексом України передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 6 років статтею 259. Якщо ці дії викликали тяжкі наслідки чи були вчинені повторно - строк від 4 до 8 років.

Раніше "Апостроф" писав про "замінування" всіх шкіл у Львові.