RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ховали у продуктах: під Вінницею наркотики передавали на "зону" оригінальним способом, фото

У Вінницькій області викрили зловмисників, що постачали наркотики в місця позбавлення волі, у продуктах харчування. Поліція ліквідувала їхню діяльність спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та УСБУ на Вінничині.

Про це пишуть на сайті Національної поліції.

Наркотики доставляли до в'язниць у пакунтах з продуктами харчування. Організатором постачань виявився "смотрящий" за однією з виправних колоній Вінничини, якого вже судили за майнові та наркозлочини. Зараз він відбуває покарання за злісне невиконання вимог адміністрації виправної колонії. Його спільники - раніше судимі запоріжці, що були на волі.

Фото: Нацполіція

Поліцейські протягом року документували злочинну діяльність угрупування, яке складалось близько з 10 осіб. Відбувалось скоєння злочину так: спільники передавали в'язням пакунки з продуктами та наркотиками, а останні доставляли їх до організатора "смотрящого".

Фото: Нацполіція

12 січня, у середу, поліцейські разом із бійцями КОРДу (Корпус оперативно-раптової дії) та оперативним відділом виправної колонії "Циклон" здійснили обшуки. Водночас обшукали й місця проживання спільників у Запоріжжі. Слідчими було вилучено наркотичні речовини, чорнові записи, мобільні телефони та сім-картки.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна за ч. 2 ст. 307 ККУ.

Раніше "Апостроф" писав про те, що у Києві поліція накрила підпільний бордель із зброєю та наркотиками.