RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мерзли кілька годин: у Росії через Путіна люди не могли потрапити на могили родичів

27 січня, у четвер, на Піскарівському цвинтарі у Санкт-Петербурзі Володимир Путін покладав квіти на могилу брата, що загинув під час блокади Ленінграда. Через його присутність інших відвідувачів, котрі теж хотіли вшанувати пам'ять померлих, змусили чекати кілька годин у морозну погоду під парканом. Інцидент обурив навіть прихильників російського президента.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на російські ЗМІ - The Insider.

Співробітники ОМОНу витісняли до входу міського цвинтаря людей, однією з таких виявилася 89-річна ветеранка війни, котра пережила Ленінградську блокаду.

Фото: Телеграм/Сокира

"Все життя прожила тут, 89 років, мені. Я прийшла пішки, а тепер покласти три квіточки, бачите, і то не пройти", - розповіла жінка.

Фото: Фонтанка.ру

27 січня щороку відзначається річниця зняття блокади Ленінграда, тому в цей день петербуржці приходять до Вічного вогню на Піскарівський меморіальний цвинтар та покладають квіти на могили. Однак цього року їм завадили офіційні заходи найважливішої персони РФ. Путін прибув із запізненням у декілька годин. Увесь цей час плюс півгодинну церемонію відвідувачі чекали за високим парканом.

Фото: Телеграм/Сокира

У мережі вже створюють меми Фото: Телеграм/Сокира

За ситуацією спостерігали не тільки журналісти та відвідувачі на морозі, а й снайпери з дахів. Деякі люди не витримували стояти під снігопадом та віддавали принесені гвоздики поліцейським, щоб ті поклали їх до меморіалу "Батьківщина Мати".

Фото: Телеграм/Сокира

Фото: Фонтанка.ру

Раніше "Апостроф" повідомляв про відповідь США на вимоги "гарантій" безпеки: з'явилась реакція Росії.