RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обшуки в екскерівників "Нафтогазу" та "Укртрансгазу": у ДБР розкрили деталі

Працівники Державного бюро розслідувань проводять низку обшуків в рамках справи про незаконне відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 мільярда гривень. Насамперед слідчі дії стосуються колишнього керівництва національної компанії "Нафтогаз України".

Про це повідомляє пресслужба ДБР у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що обшуки відбуваються також в офісі незалежного оператора газосховищ України "Укртрансгаз" та в низки керівників приватних підприємств.

Йдеться про розслідування протиправного відчуження 305 мільйонів кубічних метрів "блакитного палива" посадовцями "Укртрансгазу", "Нафтогазу" та іншими особами.

Слідство прагне встановити правомірність повернення "Нафтогазом" заборгованості комерційним структурам, яка виникла близько двадцяти років тому.

Так, керівництво "Нафтогазу" за зверненням "Укртрансгазу" погодило документи про мирову угоду з комерційними структурами попри належні повноваження та підстави.

На підставі рішення керівництва держкомпанії Господарський суд м. Києва вирішив затвердити мирову угоду. У підсумку це дозволило у 2020 році вивести з державної власності 305 млн кубів газу, завдавши збитків на 2 мільярди 182 мільйони гривень.

Також встановлено, що глава НАК "Нафтогаз України" підписав рішення акціонера "Укртрансгазу" щодо мирових угод, не погодивши з Наглядовою Радою НАКу, додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у колишнього голови правління національної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва відбуваються обшуки.