RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Снаряд упав за метр від військового: з'явилося відео удару по КПВВ на Донбасі

У середу, 2 лютого, близько 8:30, російські бойовики за допомогою безпілотника здійснили обстріл контрольного пункту в'їзду-виїзду "Гнутове" на Донеччині. У мережі з'явилося відео моменту удару окупантів. На ньому видно, що снаряд упав буквально за метр від військового.

Про це повідомляє "Сегодня".

Зазначається, що одного з українських військовослужбовців від поранення врятував особистий металевий жетон, який затримав уламок гранати. Ймовірно, саме цей солдат потрапив у камеру.

У Штабі ООС заявили, що внаслідок атаки БПЛА втрат серед особового складу немає. Також вони наголосили, що подібні дії бойовиків вкотре підтверджують, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій.

Раніше ми писали, що російські окупанти на Донбасі не вперше зривають режим припинення вогню. Так, у неділю, 30 січня, противник двічі завдав ударів по позиціях ЗСУ. Внаслідок дій ворога один військовослужбовець отримав поранення, він перебуває у лікарні, стан його здоров'я задовільний.