RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Інцидент із київським рейсом: авіакомпанія SkyUp дала докладне пояснення

Компанія SkyUp пояснила, чому літак з українцями на борту, що прямував із Португалії в Україну, був змушений раптово здійснити посадку в аеропорту Молдови.

Про це представники компанії написали на сторінці у Facebook.

Причиною ситуації авіаперевізник називає раптову відмову власника літака на дозвіл посадки авіасудна в Україні.

"12 лютого 2022 року лізингодавець - резидент Італії - повідомив нас про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі наші зусилля та готовність державних структур України звернутися до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що заборона і перемовини відбувалися у той час, коли літак уже був на шляху до Києва.

Повідомляється, що після посадки літака у найближчому до України аеропорту - Кишиневі, організатори рейсу домовилися про трансфер для 175 пасажирів до Києва. Крім цього, усіх жертв обставин забезпечили харчуванням.

Спікер у Міністерстві закордонних справ Олег Ніколенко на сторінці Facebook повідомив про те, МЗС готове надати максимальне сприяння українським авіаперевізникам у вирішенні проблемних питань, пов’язаних із здійсненням їхніх авіарейсів.

Він додав, що українські консули перебували в аеропорту разом з громадянами, взаємодіяли із авіатранспортними органами Молдови та підтримували зв‘язок із представниками авіакомпанії. Українцям організували наземний транспорт та доправили до Києва чотирма автобусами.

Раніше ми писали, що над Україною можуть призупинити авіарейси з 14 лютого.