RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Бойовики обстріляли Луганську ТЕС: станцію довелося зупинити

У понеділок, 21 лютого, бойовики обстріляли смт Врубівка та місто Щастя. Через обстріл зупинилася Луганська ТЕС.

РФ брязкає зброєю, а світові лідери говорять про Україну. Чи є надія на розрядку?

Про це у Facebook повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

"Пошкодження на всіх лініях електропередач, що відходять і підходять до Луганської ТЕС у Щасті. Станцію зупинено!" , - йдеться у повідомленні.

В ДТЕК заявили, що припинення електропостачання з Луганської ТЕС пов’язане з пошкодженням високовольтної лінії Лисичанська. Відключення блоку — також наслідок пошкодження лінії. Наразі енергетики чекають на припинення обстрілів задля проведення робіт з відновлення роботи станції. Враховуючи обставини, адміністрація Луганської ТЕС прийняла рішення мінімізувати перебування співробітників на ТЕС та не виходити на відкриту територію за відсутності гострої виробничої необхідності.

Як написала журналістка Тетяна Висоцька у своєму Telegram-каналі, Врубівка залишилася без електрики та газу. Пошкоджено газопровід – 200 споживачів без газопостачання. Люди перебувають у бомбосховищах. Було пошкоджено також житлові будинки. Оскільки ворожі обстріли не вщухають, доступу до відновлення поки що немає.

Щастя внаслідок обстрілу бойовиків залишилося без води, тепла та світла. Російські найманці здійснили чотири прямі попадання у водозабір. Також були обстріли в районі РЕМ, співробітники залишили свої робочі місця у зв'язку із прямою загрозою життю. Також розбито колектор тепломережі в районі кпп ТЕС, теплозабезпечення припинено. Перебито лінію 110 кВ. Організовано ремонт електропостачання.


Як повідомляв "Апостроф", 20 лютого, ввечері, російські окупанти влаштували нову провокацію на Донбасі і з великокаліберної артилерії відкрили вогонь по захопленому Луганську.