RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бойовики 60 разів обстріляли українські позиції на Донбасі: ЗСУ зазнали втрат

У середу, 23 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 59 обстрілів, у 54 з яких застосовувалося тяжке озброєння. Внаслідок ворожих атак загинув один український боєць, ще один дістав поранення.

Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил.

Обстріли були поблизу Золотого, Станиці Луганської та Гранітного. Двічі обстрілювалися позиції українських військовослужбовців біля Попасної, тричі – біля Щастя. Чотири рази окупанти атакували Піски, Світлодарськ та Авдіївку, п'ять разів – Новотошківське та Мар'їнку. Сім разів російські збройні формування влаштовували обстріл захисників Південного та Маріуполя, чотирнадцять разів – Богданівки.

Використовувалися "Гради", артилерія, міномети та кулемети різних калібрів, гранатомети, у тому числі протитанкові, а також протитанкові ракетні комплекси, вогнемети, стрілецька зброя. Також було задіяно БПЛА із застосуванням ВОГ-17.

Внаслідок обстрілів один український боєць загинув, ще одного було травмовано.

Нагадаємо, 22 лютого ще один український військовослужбовець загинув унаслідок ворожих обстрілів на лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях. П'ятеро воїнів дістали бойові поранення.