RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Окупанти зазнають втрат в Україні: начштабу армії поранено, комбрига убито

За шість діб війни з Україною Росія втратила лише вбитими 5300 осіб, що перевищує втрати ЗС РФ у Першій Чеченській війні (1994-95 рр.).

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомляє у своєму Facebook.

Він розповів, що весь світ бачить, як Росія веде криваву війну проти України, використовуючи дальню та оперативно-тактичну авіацію із застосуванням високоточної зброї дальньої дії. У прицілі російських окупантів – мирні міста, але вони холоднокровно натискають на механізм спуску, що робить їх військовими злочинцями.

ЗСУ дали таку відсіч агресору, що для продовження наступу він змушений проводити мобілізацію для формування резерву. Ворог втратив тактичну ініціативу та знизив темпи просування, каже Залужний.

"Сьогодні під час завзятих боїв на Чорнобильському напрямку зазнав поранення начальник штабу 36 армії (Улан-Уде) Східного військового округу. У Сіверському операційному районі загинув (за іншими даними, отримав поранення) командир 11 окремої десантно-штурмової бригади (Улан-Уде) Повітряно -десантних військ ЗС РФ", - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Російські окупанти мають два варіанти: бути знищеними або здатися, заявив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Гостомелем ЗСУ знищили колону кадировців, у тому числі командира 141-го моторизованого полку Магомеда Тушаєва.