RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Штурм і пожежа на Запорізькій АЕС: що відбувається в Енергодарі, нові подробиці

Під час обстрілу Запорізької АЕС російськими окупантами під удар потрапили технічні будинки, зокрема їдальня. Проте технічне оснащення та конструкція споруд повинні витримати. Вони дуже захищені.

Крім того, бійці ЗСУ зараз намагаються відкинути ворога від станції. Було зафіксовано кілька пожеж. Із ними борються пожежники.

Відомо, що окупанти влучили у перший енергоблок АЕС, рятувальники не можуть розпочати ліквідацію пожежі, адже обстріл триває.

Інформації про порушення радіаційного фону поки немає, про це в ефірі спільного марафону українських телеканалів повідомив представник прес-служби ЗАЕС Андрій Туз.

На АЕС зараз прибули всі – вріо директори та головні інженери. І директор Ігор Мурашов уже повідомив, що наші сили не справляються з ворогом, зазнають втрат. Ворог завдає потужних ударів.

Ще тиждень тому енергоблок було підключено до енергомережі. Кілька днів тому його перевели у стан ремонту. Ядерне паливо, що знаходиться всередині реактора, ще не вивантажено. Плюс, у центральному залі знаходиться басейн перевантаження та витримки ядерного палива, який також містить збірки з ураном та ядерним паливом. І якщо відбудеться руйнування герметичної оболонки, то вихід реактивних матеріалів буде реальним, розповів Андрій Туз.

Нагадаємо, за поточною ситуацією на Запорізькій АЕС можна дивитися онлайн.