RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Нацисти зірвали "зелений коридор" із Маріуполя: 400 тисяч людей стали заручниками

У суботу, 5 березня, російські війська продовжили обстрілювати мирні квартали Маріуполя та зірвали евакуацію населення через "зелений" коридор.

Цю інформацію під час телемарафону озвучив міський голова Вадим Бойченко.

За його словами, сім днів поспіль окупанти обстрілюють із важкого озброєння Маріуполь. Більше того, як стверджує Бойченко, російські війська почали активно використовувати авіацію для атаки на місто.

"Що стосується евакуації, то я як мер отримав команду організувати місця для евакуації. Але окупант, незважаючи на режим тиші, порушив його і почав обстріл Маріуполя. Чудом не постраждали люди, які зібралися на місцях для відправлення. Сьогодні потрібні гарантії для людей. сподіваємось, що отримаємо гарантії тиші та гарантії мирного проходу населення", - продовжив мер Маріуполя в ефірі телемарафону.

Бойченко попередив, що евакуації через "зелений" коридор на сьогоднішній день потребує величезна кількість людей. Мер Маріуполя заявив, що Російська Федерація тримає у заручниках 400 тисяч мешканців портового міста.

"Ми дуже сподіваємося і просимо, щоб евакуація відбулася завтра. Наші люди сподіваються на ковток безпеки. Що стосується переговорів, то вони ведуться на центральному рівні. Ціла група людей працює над тим, щоб це сталося. Головне - щоб за обумовленим маршрутом все було безпечно ", - підсумував Бойченко.

Раніше ми розповідали, що російські окупанти порушили домовленості та обстрілами зірвали евакуацію людей з Маріуполя.