RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Били кийками та застосовували електрошокери: у Росії на мітингах проти війни в Україні затримали тисячі людей, фото та відео

У Російській Федерації 6 березня силовики затримали 4,3 тисячі людей, які вийшли на акції протесту проти війни з Україною. Мітинги на підтримку українського народу відбулися у 56 містах.

Про це повідомляє Reuters.

Під час акцій люди наразили себе на небезпеку, адже правоохоронці одразу почали розганяти мітингувальників, вдаючись до надмірної сили: били дубинками та застосовували електрошокери.

Про це свідчить низка відео у соцмережах.

Протестувальники, попри це, скандували "Ні війні!", "Ганьба тобі!".

Зокрема, масово затримували людей у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі.

За даними МВС РФ, поліція затримала близько 3,5 тисячі осіб, зокрема, 1,7 тисячі - у Москві, 750 - у Санкт-Петербурзі, решту - в інших містах.

З-поміж затриманих - 13 неповнолітніх та 113 журналістів. Тілесні ушкодження отримали при затриманні щонайменше 34 людини.

Загалом з початку протестів проти війни Росії з Україною силовики затримали понад 12,7 тисячі осіб у близько 100 містах.

Раніше ми повідомляли, що антивоєнні акції відбулися в Омську, Томську та Єкатеринбурзі. Вони завершились розгоном та затриманнями правоохоронцями