RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивають мирних мешканців та "своїх": російські нацисти отримали звірячий наказ

Один із захоплених у полон російських військових розповів на допиті, що його командири наказали не щадити нікого в Україні - ні мирних мешканців, ні тих військових РФ, хто наважиться надати їм допомогу.

Відео допиту опубліковано на сторінці в Telegram Служби безпеки України.

На допиті полонений розповів, що російські військові отримали від свого командування "карт-бланш" на знищення мирних мешканців міст України, а також тих зі своїх товаришів по службі, які відмовляються виконувати злочинні накази, такі, як вбивство жінок і дітей.

Окупант розповів, що перший же день війни його колона отримала наказ оточити Харків. Усіх цивільних, які намагалися виїхати, розстрілювали. Коли між українськими та російськими підрозділами зав'язався бій, двоє військових РФ кинулися на допомогу жінці з донькою – вона отримала поранення.

За наказом російського підполковника окупанти відкрили по вогню - в результаті жінка і один з російських військових були вбиті. Інший отримав поранення в ногу, але його врятувала дівчина – дочка загиблої жінки та вивезла його на машині. За словами полоненого, їй було близько 22-25 років, а її матері на момент смерті – 51 рік.


"Тепер він – важливий свідок звірств загарбників, що документуються слідчими СБУ та передаються до суду", - наголошується в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військовослужбовцями Нацгвардії України в Харківській області було затримано пілота збитого винищувача російських окупантів. На допиті він зізнався, що його командування свідомо наказало на бомбардування мирних кварталів.