RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупант покинув техніку і в паніці втікав: під Харковом розбили ворога, який обстрілював місто

На Харківщині українські військові знищили ворожу колону росіян, вони були змушені покинути техніку та втікати.

Про це йдеться у публікації голови Харківської ОДА Олега Синєгубова про ситуацію в області на ранок 9 березня у Telegram-каналі.

Зазначається, що уночі військові дали відсіч ворогу у напрямку населеного пункту Дергачі. Вони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню ворога, які обстрілювали околиці Харкова. Однак, після невдалого супротиву - російські військові вирішили втікати в ліси в напрямку Бєлгорода, покинувши військову техніку. Військові просять місцеве населення бути обачними та посприяти пошуку.

Ще один інцидент, коли ворог був змушений втікати, стався у селі Андріївна Балаклійського району. Там відбувся бій між військовими Держприкордонної служби та диверсійно-розвідувальними групами противника. Росіяни напали на блокпост. Ворожу ДРГ розгромили, а її особовий склад втік, покинувши посеред поля пораненого військового. Його взяли в полон.

Загалом, як пише голова ОДА, Харків повністю під обороною Збройних сил, росіяни не роблять активних наступальних дій, однак продовжують наносити ракетно-бомбові удари по житловій інфраструктурі.

Раніше ми писали, що ЗСУ під Харковом розгромили колону росіян.