RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чому не зростає цифра знищених окупантів: у Міноборони дали несподівану відповідь

У Міністерстві оборони України пояснили, чому третій день поспіль не рухається число втрат російської армії, які загинули від рук українських військових. Йдеться про офіційну кількість загиблих у 12 тисяч.

Про це говориться у публікації пресслужби відомства, яка цитує заступницю міністра оборони Ганну Маляр, у соцмережі Facebook.

Читайте також: Війна в Україні: хроніка подій 13 березня

За її словами, хвилюватися не варто, адже ворога так само люто знищують, як і він руйнує українські міста та села. Проте, наголосила, що підрахунок втрат особового складу російської армії не є першочерговою справою на місці подій.

До всього - зараз противника українські військові зупинили, тому немає такого інтенсивного протистояння, як спостерігалося ще пару днів тому. Ворог і знизив інтенсивність наступу саме через великі втрати. Повідомлення про втрати часто надходять із запізненням на кілька діб залежно від ситуації на місці.

"Зниження інтенсивності наступального потенціалу противника як раз свідчить про дійсно великі втрати і потребу у до укомплектуванні особового складу. Треба розуміти, що підрахунок втрат ворога під час активної фази війни дуже ускладнено. Встановити точну цифру ворожих втрат дуже непросто. Є декілька методик підрахунку, які використовуються. Тобто після бою ніхто не ходить с калькулятором, якщо говорити дуже спрощено", - зауважила заступниця міністра.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські війська продовжують зазнавати колосальних втрат під час війни з Україною. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили 374 танки та 74 літаки.