RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія відкрила 14 центрів вербування сирійських найманців: платитимуть скупо

У Сирії та Лівії відкрились 14 російських центрів вербування найманців для війни в Україні. Очікується, що Росія збирається платити іноземцям зарплату в розмірі 300-600 доларів за місяць "роботи".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram-каналі.

Зокрема, відкрились центри у Сирії на територіях, які підконтрольні режиму Башара Асада, а саме - в Дамаску, Алеппо, Хамі, Рацці та Дайр-ез-Заурі.

Відомо, що найманці пройдуть коротку підготовку, після чого їх відправлять в РФ через авіабазу "Хмеймім" на авіабази "Чкаловский" у Московській області. Для цього задіють два літаки: Ту-134, який може вмістити до 80 пасажирів, та Ту-154 - місткістю до 180 пасажирів.

За даними української розвідки, за останні дні Росія залучила тисячі сирійських найманців до своєї армії. Йдеться, зокрема, про учасників так званого "Ополчення національної оборони", а також підрозділів п'ятого корпусу Збройних сил Сирії.

Сирійці можуть застосовувати проти українців важку артилерію та снайперську зброю.

Підтвердилась інформація і про підготовку найманців з Лівії для війни в Україні.

Нагадаємо, у полоні Служби безпеки України перебуває російський найманець, який воював проти Збройних сил у складі приватної військової компанії "Вагнер".