RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Шансів вибратися немає: нові дані про людей під завалами Драматичного театру у Маріуполі

Велика кількість людей із укриття у Драмтеатрі Маріуполя після цинічного бомбардування будівлі рашистами продовжує знаходитися під уламками. Звільнити їх наразі немає змоги.

Про це повідомив колишній колова Донецької облдержадміністрації, народний депутат Сергій Тарута.

Він відзначив, що бомбосховище театру складається із трьох частин і чи постраждала якась із них – невідомо. Близько 130 людей вийшло живими, проте під звалами продовжує знаходитися іще більше тисячі осіб.

“Скільки людей продовжує знаходитись під завалами, скільки там поранених і загиблих, ніхто не знає. Зрозуміло тільки те, що шансів вибратись звідти в людей немає. Завали ніхто не розбирає. Служби, які мають розбирати завали, служби порятунку і комунальні, і державні за дні блокади рашистськими окупанти фізично знищені. Убито багато медиків. Це означає, що всі, хто вижили після бомбардування, або помруть під завалами театру, або вже померли”, - заявив Тарута.

Він наголосив, що трагедія у Маріуполі – це трагедія світового масштабу і про це необхідно кричати звідусіль.

“Єдине, що знаю точно, що під завалами на 80% зруйнованого Маріуполя просто зараз живцем поховані десятки тисяч людей! Це трагедія СВІТОВОГО масштабу! Маріуполь має бути на всіх шпальтах всіх світових газет, про Маріуполь мають говорити на всіх світових майданчиках, всі правозахисники”, - обурився колишній голова.

Він також додав, що усе, що відбувається – це спражня катівня, де “рашисти убивають жінок і дітей найжорстокішими способами” та закликав світ вжити заходів.

Нагадаємо, у середу, 16 березня, путінські нацисти вчинили черговий жахливий воєнний злочин проти жителів українського міста Маріуполь. Рашисти скинули надпотужну бомбу на Драматичний театр, де від обстрілів ховалась величезна кількість містян.

Пізніше “Апостроф” повідомляв, що серед тих, хто ховався у будівлі могли бути ворожі інформатори.