RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Під Києвом у зоні бойових дій пропав відомий фотожурналіст

Під Києвом зник відомий фотожурналіст Максим Левін. Востаннє він виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі, де йшли інтенсивні бойові дії.

Про це Укрінформу повідомив друг Левіна Маркіян Лисейко.

"На лінії фронту під Києвом зник журналіст Макс Левін", – сказав він.

За словами Лисейка, востаннє Левін виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі. Він перебував у районі бойових дій із фотокамерою.

Крім того, друг кореспондента розповів, що Левін поїхав своєю машиною фотографувати бойові дії 13 березня. Він залишив авто біля села Гута Межигірська та пішов у бік села Мощун.

З його телефону надійшло повідомлення об 11:23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не був у мережі. Пізніше стало відомо, що в районі, де Левін збирався працювати, почалися інтенсивні бойові дії, під час яких він міг бути поранений або потрапити в полон до окупантів.

Максим Левін працює фотокореспондентом, документальним фотографом та оператором для багатьох українських та міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World News, The Moscow Time, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center (RFE/RL).

Раніше журналіст і ведучий Апостроф TV Руслан Винниченко разом із десятками мирних жителів став заручником російських окупантів у Гостомелі. Перед цим нацисти обстріляли житлові будинки.