RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росія вчинила черговий військовий злочин в Україні: фотофакт

Росія продовжує порушувати всі норми ведення війни та застосовувати заборонену зброю проти мирних жителів. Так, у Кривому Розі виявили касетні боєприпаси, більшість із яких не вибухають одразу, а перебувають у нестабільному стані, поки їх не зачепить жертва.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Так, за даними слідства, 28 березня 2022 року один із населених пунктів Криворізького району Дніпропетровської області російські окупанти обстріляли системою залпового вогню "Торнадо-С". Чотири ракети були оснащені забороненими касетними боєприпасами.

Під час огляду місця події правоохоронцями та працівниками вибухотехнічної служби було виявлено та вилучено фрагменти ворожих ракет, причому, жодних військових об'єктів на цій території немає.

"Вказані дії РФ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Дніпропетровська обласна прокуратура документує воєнні злочини, вчинені військовими РФ та здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Раніше ми писали, що Росія уже застосовувала проти мирних українців "Торнадо-С" та заборонені касетні бомби на Донеччині.