RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Якими ракетами Росія б'є по українських містах і як ППО відбиває удари

Росія завдає по Україні повітряних ударів ракетами різного типу. Зокрема, Львівську область окупанти атакують ракетами "Калібр" та Х-55.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає "Еспресо.Захід".

"Їх запускають по всій країні. Ці ракети крилаті й можуть бути різного базування. У окупантів також багато літаків, з яких вони завдають ударів. До речі, бувало, на Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон. Шість літаків вилітають і запускають ракети у запрограмовані напрямки. Ракети малопомітні, окупанти часто використовують річища для низького польоту. А два або три дні тому вильоти літаків активізувалися з аеродрому в Бресті. Досі активності звідти не було", - розповів Ігнат.

Також РФ атакує ракетами типу "Іскандер". Ракету запускають дуже високо, вона робить дугу і на величезній швидкості летить у ціль. ЗСУ вже навчилися їх збивати.

Для українських військових помітні майже всі ракети. Проте, якщо ракета летить із Чорного моря, визначити її ціль одразу неможливо. Тож сирени вмикають спочатку на Херсонщині і далі.

ППО збиває цілі переважно зенітними ракетними комплексами. На озброєнні української армії є Стінгери, Ігла, британські та американські зенітні ракетні комплекси.

"Ми вже навіть винищувачами збиваємо, що свідчить про майстерність наших пілотів", - наголосив Ігнат.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 30 березня війська РФ завдали ракетного удару по нафтобазі в Дніпрі.