RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Бєлгород охопила паніка: у чергах на заправки зібралися десятки машин, відео

Вранці в п'ятницю, 1 квітня, в російському місті Бєлгород, яке межує з Україною, після вибухів спалахнула пожежа на нафтобазі. Після цього на заправках міста вишикувалися черги.

Відповідні відео публікують у мережі.

Водночас, губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що причин для паніки немає: запасів палива вистачить "на всі заправки для роботи терміном від 5 до 13 днів".

За його повідомленням, причиною вибухів нібито став авіаудар українських військових. Водночас, українська сторона не підтверджує цієї інформації. Таким чином, вибухи на нафтобазі Бєлгорода можуть бути російською провокацією.

Крім того, у мережі з'явилися ролики з нібито українськими гелікоптерами, які обстріляли російську нафтобазу. Проте на них – російський вертоліт Ка-52 "Алігатор", яких немає на озброєнні України. Також, на думку журналістів InformNapalm, українські вертольоти в принципі не змогли б потрапити на територію РФ, оскільки її кордон "усіяний" системами протиповітряної оборони.

Як повідомляв "Апостроф", два дні тому в селі Красний Октябрь Бєлгородської області вибухнув склад боєприпасів - українські журналісти стверджували, що це сталося внаслідок влучення в об'єкт ракетою системи "Точка-У". При цьому влада постраждалого регіону заявила, що причиною стала пожежа.