RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Геноцид у Бучі: Україна зловила російських окупантів на брехні та розвінчала їхні фейки

Центр протидії дезінформації викрив російських окупантів у брехні та розвінчав їхні фейки щодо геноциду в Бучі Київської області.

Про це повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації у Telegram.

Там зазначили, що злочини "русского мира" стали відомі після того, як росіяни залишили Київщину.

Основні фейки Міноборони РФ

Російське оборонне відомство на всі докази України та знімки/відео світових незалежних ЗМІ із Бучі висунуло ряд заперечень:

  • "Виїзди з Бучі не перекривали". У Центрі зауважили, що дане твердження сумнівне, адже тоді б не піднімалося питання гуманітарних коридорів.
  • "Всі російські підрозділи повністю вийшли з Бучі ще 30 березня. У Центрі зазначають, що даний факт спростовує публікація карти РФ за 02.04.2022, де показано, що окупанти перебувають на Київщині.
  • "За весь час перебування російських військових у Бучі не постраждав жоден місцевий житель".
  • "Фото та відеокадри з Бучі - постановка київського режиму для західних ЗМІ". У Центрі наголошують, що у місто разом зі Збройними силами України зайшли незалежні ЗМІ, які й оприлюднили фото та відео.

У пресслужбі зазначили, що окупанти возили з собою мобільні крематорії для приховування як власних втрат, так і злочинів проти українських громадян.

У Центрі протидії дезінформації додали, що 5 квітня відбудеться засідання Радбезу ООН, де піднімуть питання насильств у Бучі.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Росії цинічно відреклося від вбивств місцевих жителів в окупованій російською армією Бучі. Всі фото та відеодокази злочинів росіян назвали "провокацією".