RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Окупанти не відступають від своїх планів щодо Донбасу: зведення Генштабу на ранок 9 квітня

На 45 добу цинічного вторгнення Росії на територію України, наші воїни продовжують давати гідну відсіч загарбникам, а ворог зосереджує свої сили на сході країни задля встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Так, На Волинському напрямку ситуація залишається без змін – змін у положенні та наступу противника не відбулося.

На Поліському напрямку також активних дій не проводилося. Ті розділи військ РФ, що були виведені раніше, продовжують перебувати на території Білорусі.

"За наявною інформацією, з метою перегрупування військ, ворог здійснює переміщення підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації у Бєлгородську та Воронезьку області", - йдеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку завершується проведення перегрупування сил та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у Брянській та Курській областях, а також переміщення окремих підрозділів зі складу 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії на територію Донецької та Луганської областей.

На Слобожанському напрямку продовжують інтенсивні обстріли та часткове блокування Харкова, а також посилення радіоелектронної розвідки. На території сусідньої Бєлгородської області окупанти розгорнули польові табори для підрозділів, які переміщені з інших операційних районів.

На Ізюмському напрямку противник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулигівка, успіху не мав.

На Донецькому напрямку продовжують активні силові дії, основною метою яких є взяття під контроль населених пунктів Рубіжне, Нижнє, Попасна і Новобахмутівка та встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку противник посилено проводить розвідку. Окрім цього, було завдано артилерійських обстрілів населеним пунктам Мар’янське, Нововоронцовка, Новогригорівка і Шевченкове. Також, продовжуються ракетні удари по населених пунктах Одеської області з території Кримського півострова.

Українські воїни за минулу добу відбили сім атак ворога на території Донецької та Луганської областей. Крім цього, було знищено дев’ять танків, сім одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки противника.

Повітряні сили ЗСУ уразили чотири повітряні цілі: два вертольоти, один БПЛА та одну крилату ракету.

Раніше ми писали, що територію Сумської області звільнили від російських окупантів, але вона все ще не безпечна для мирних жителів.