RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Рашисти у Маріуполі звозять убитих українців у "пункти збору" та спалюють у крематоріях: фото

Російські окупанти влаштовують пункти збору тіл вбитих українців на околицях Маріуполя для їхнього подальгого спалення в пересувних крематоріях або захоронення в братських могилах. Таким чином загарбники хочуть приховати факти своїх воєнних злочинів.

Фотографію одного з пунктів збору тіл маріупольців опублікувала Маріупольська міська рада.

На околиці Маріуполя, у підземному переході в районі Садків, російські нелюди збирали тіла вбитих українців. Спеціальні групи зачистки щодня звозять сотні трупів у такі пункти, які є по всьому місту.

Найбільший розташований у складському приміщенні на виїзді до селища Старий Крим. Після цього окупанти вивозять тіла для знищення в пересувних крематоріях або захоронюють в братських могилах.

Це свідчить про намір рашистів приховати кількість воєнний злочинів у Маріуполі. У Маріупольській міськраді стверджують, що маштаби злочину в десятки разів страшніші за геноцид в Бучі.

Тільки за офіційними даними, у Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти.

Раніше ми писали, що в Маріуполі під час бомбардування дитячої лікарні окупантами РФ живцем згоріли майже 50 людей. Це цілеспрямовані дії російської окупаційної армії для створення геноциду українського народу та знищення потужного опору цивільного населення.