RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У боях під Харковом загинув командир батальйону "Правого сектору"

У п’ятницю, 8 квітня, російські бойовики вбили керівника Львівського обласного осередку партії "Правий сектор" Тараса Бобанича ( "Хаммер") на Ізюмському напрямку.

Про це повідомив 2-й окремий батальйон ДУК "Правий сектор" у Facebook.

"У бою проти московських окупантів під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку загинув командир 2-го окремого батальйону ДУК "Правий сектор", член проводу НВР "Правий сектор", легендарний націоналіст Тарас Бобанич", – зазначили у повідомленні.

Наразі усі підрозділи ДУК ПС разом з командуванням виконують бойові задачі на східних рубежах країни. Їх виконував і 33-річний Тарас Бобанич.

Він народився у Трускавці. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ. Український захисник брав участь у Революції Гідності. З восени 2013 року він був членом "Правого сектору", а згодом керував блоком Правого сектору у Львівській області. У липні 2014 року він став командиром другого запасного батальйону ДУК ПС, що згодом переформовали у другу резервну сотню ДУК ПС.

Восени 2015 року Бобанич був одним з координаторів акції "Громадянська блокада Криму". Ця акція була товарною блокадою адмінкордону з окупованим Кримським півостровом. Також український захисник брав участь в бойових діях на Донбасі.

Також Тараса Бобанича у 2019 призначили заступником командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів.

Фото: facebook.com/2batrightsector

Фото: з відкритих джерел

Нагадаємо, у "Правому секторі" зазначили, що будуть повністю підтримувати діючу владу до тих пір, поки вона йде курсом на розгром окупаційних військ, не даючи РФ жодних поступок.