RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія стягує нові сили до кордону з Україною: фото з супутника

Країна-терорист Росія збільшує кількість військової техніки поблизу кордонів із Харківською та Донецькою областями ймовірно з метою нового наступу. Супутникові знімки показали значне скупчення танків та бронетранспортерів поблизу російського Бєлгорода.

Знімки потрапили в розпорядження журналістів "Схем", пишуть у "Радіо Свобода".

У місті Валуйки Бєлгородської області розгорнули два наметові містечка, стоять танки та інша техніка, частина з якої захована в лісосмузі. Відповідно до знімків, ще 2 квітня на цьому місці нічого не було. Також було помічено скупчення техніки РФ неподалік села Агошевка. Там розміщені танки, БТР, військові вантажівки, яких до 29 березня не було.

На військовому полігоні на північний захід від міста Валуйки поблизу села Солоті зафіксовано скупчення військової техніки та наметове містечко. Також "Схеми" знайшли розташування інших сухопутних сил РФ біля Валуйок. На одному полігоні можна помітити до 20 танків та щонайменше 21 військовий гелікоптер разом з іншою технікою, якої раніше тут не було.

У селищі Солоті базується 237-й танковий полк ЗС РФ - там зафіксовано пересування техніки. Дороги з міста Валуйок та селища Солоті ведуть прямо до Харківської області через контрольні пункти Чугунівка та Піски, а також з міста є дорога на північ Луганської області через КПП у селі Танюшевці, що на Луганщині.

10 квітня американська компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки за 8 квітня, де видно рух 12-кілометрової колони ворожої техніки на Харківщині. Колона прямувала на південь через село Великий Бурлук (на схід від Харкова).

Глава Харківської ОДА Олег Синєгубов того ж дня, 10 квітня, розповів про знищення колони російської військової техніки, однак невідомо, чи йшлося про ту колону, знімки якої опублікував Maxar.

Окрім цього, високопоставлений чиновник Пентагона повідомив журналістам "Радіо Свобода" про те, що Росія перекидає військові підрозділи до Бєлгорода та Валуйок для подальшого наступу на Донбас.

"Бачимо, що деякі підрозділи йдуть до Бєлгорода. Деякі добираються до Валуйків, які розташовані на південний схід від Бєлгорода в Росії та прямо біля кордону з північною частиною Донбасу", - інформував чиновник.

За інформацією Пентагону, Росія планує задіяти 18-у мотострілкову дивізію ЗС РФ для наступу на Краматорськ, який є основним залізничним вузлом сходу України та важливим стратегічним місцем.

"Можна говорити про один підрозділ – 18-у мотострілецьку дивізію, яка сформована у 2021 році. Складається з трьох мотопіхотних полків, а також бронетанкового полку. За нашою оцінкою, очікується, що вони будуть застосовані там, де атакували залізничний вокзал (у Краматорську, – ред.). Ми бачимо переміщення підрозділів і застосування сили в цій зоні", - додав високопосадовець.

Раніше у Міноборони України повідомляли про те, що Росія намагається за короткий терміни змінити свою тактику нападу на Україну, включно з тими напрямками, на яких ворога вибили. Наразі російські війська готуються до наступної атаки, збільшуючи військовий контингент поблизу кордону з Україною.