RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія перекинула в Україну досвідчених "добровольців": зведення Генштабу на ранок 13 квітня

Йде 49-та доба протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Окупанти, які зіткнулися з великими проблемами через погоду, продовжують перекидання в Україну так званих "добровольців" із бойовим досвідом.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

"За наявною інформацією, в Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. Складається він виключно з військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Направили їх в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії ", - уточнили у штабі.

На Сіверському напрямку не виключено збереження у прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для сковування наших сил.

На Слобожанському напрямку ворог частково блокує Харків, продовжуючи обстрілювати місто з артилерії. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої "народної міліції".

На Донецькому та Таврійському напрямах супротивник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполі. Веде наступ у районі металургійного комплексу "Азовсталь" та морського порту.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається опанувати окремі населені пункти, успіху не має.

На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи супротивника.

Угруповання Повітряних Сил ЗСУ минулої доби збило ворожий літак Су-25. Противник суттєво знизив використання авіації через погодні умови.

Як повідомляв "Апостроф", у ході боїв за Харківську області Збройні сили України розгромили колону 4-ої гвардійської танкової Кантемирівської дивізії.