RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Війська РФ спалюють тіла мирних українців та своїх солдатів: де працюють мобільні крематорії

Керівництво Росії наказало знищувати будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Після розголосу того, що російські фашисти творили у Бучі, російські війська почали використовувати в Україні мобільні крематорії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зокрема, у Маріуполі росіяни використовують 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих мирних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

"Військовою розвідкою України неодноразово фіксувалися факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Робота мобільного крематорію противника зафіксована у м. Новоайдар Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців. Це робиться для того, щоб приховати реальну кількість солдатів РФ, які загинули під час російської агресії проти України та не виплачували компенсації їхнім сім'ям.

Як писав "Апостроф", раніше уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова розповіла, що росіяни власноруч пристрілюють своїх поранених солдатів.