RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

У Бучі окупанти вбили ймовірного родича Олексія Навального: фото

Російські військові вбили в Бучі Іллю Івановича Навального - однофамільця і, ймовірно, далекого родича російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише видання Bild.

Місцеві жителі припускають, що ЗС РФ убили Іллю Навального лише через його прізвище.

Однофамілець російського опозиціонера загинув 12 березня від кульового поранення у голову.

"Ми увійшли до нашої оселі, і зустріли Іллю, який спускався сходами. Я сказала йому: не виходь, там буде стрілянина. Але він все ще хотів ненадовго вийти, щоб викурити цигарку. Потім я чула постріли знову і знову", - розповіла мешканка Бучі Марія, яка була знайома із загиблим.

Поряд із тілом Іллі Навального лежав паспорт чоловіка. Журналісти зазначають, що загиблий був родом із села Залісся, яке розташоване біля Чорнобиля. 2020 року опозиціонер Олексій Навальний розповідав, що у нього є родичі по батьківській лінії, які проживають у Київській області. Більше того, у загиблого Іллі Навального та батька російського політика збігається по батькові.

У 2021 році українські ЗМІ робили сюжет про село Нове Залісся, старостою якого був Павло Навальний.

"Мій дід і його дід були братами. Двоюрідними, чи якими, я не скажу... Тут живе його брат по сусідству зі мною, Олександре", - розповідав Павло про родинні зв'язки з російським опозиціонером.

Двоюрідний брат Навального Олександр проживав у селі під Києвом до початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ та працював далекобійником. Його дружина Наталія викладала у місцевій школі.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ жорстоко вбили 23-річну Карину Єршову у Бучі.