RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Цю війну розв'язав біснуватий маніяк: Навальний відреагував на смерть однофамільця в Бучі

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого путінський режим у лютому 2021 року відправив за ґрати, відреагував на вбивство Іллі Навального в Бучі.

Олексій звернув увагу на те, що поряд із загиблим лежав його паспорт.

“Всі обставини вказують на те, що його вбили через прізвище. Тому й паспорт покинули демонстративно. Абсолютно невинну людину путінські кати (Ну а як ще назвати їх? Не "російські солдати" ж) убили за те, що ми з ним однофамільці", - написав Навальний.

Опозиціонер не знає, чи був покійний його родичем, але зазначає, що він родом із того ж села, що й отець Олексія.

Варто зазначити, що журналісти з'ясували – загиблий Ілля Навальний справді був далеким родичем Олексія Навального. Вони мали спільного прадіда.

Також Навальний згадав про Другу Світову війну, в якій загинуло багато його однофамільців.

“І цю війну теж розв'язав біснуватий маніяк, одержимий якимись мареннями про геополітику, історію та устрій світу. Цей маніяк не зупиниться сам. Він, як на наркотик, підсів на смерть, війну та брехню – вони потрібні йому для збереження влади.

Обов'язок кожного зробити хоч якийсь, хоч найменший внесок у те, щоб зупинити цю війну та усунути Путіна від влади. Протестуйте, де можете та як можете. Агітуйте, як можете та кого можете. Бездіяльність найгірша. І зараз її наслідок – смерть”, – закликав росіян до протестів політик.

Раніше високопосадовець із національної безпеки Великобританії заявив, що президент Росії Володимир Путін прагне якоїсь перемоги "незалежно від людської вартості".