RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Міста більше немає: The Wall Street Journal опублікувало карту пошкоджених будівель у Маріуполі

У Маріуполі, який був обложений російськими військами та незаконними воєнізованими формуваннями проросійських сепаратистів понад місяць тому, йшли найзапекліші бої у цій війні. Також місто постраждало від варварських бомбардувань.

Карту пошкоджених будівель у Маріуполі опублікувало видання The Wall Street Journal.

Більшість міста зрівняли із землею, а кількість загиблих серед цивільного населення поки що невідома. Багато жителів Маріуполя не змогли евакуюватися, вони були позбавлені електрики та предметів першої необхідності.

Аналіз супутникових знімків, проведений компанією Masae Analytics, яка використовує фотографії для оцінки пошкоджень будівель, показав, що станом на 5 квітня постраждала більшість міста.

Нагадаємо, 19 квітня нацисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі "Азовсталі", під завалами перебуває близько 300 людей, серед яких є діти.

Також заступник командира полку "Азов" Святослав "Калина" Паламар заявив, на завод скидаються "надпотужні бомби", а під завалами залишається "дуже багато людей".

Як повідомлялося раніше, за даними аудіоперехоплення, окупанти в Маріуполі отримали наказ зрівняти "Азовсталь" із землею. При цьому їх не бентежить, що на території заводу знайшли притулок й мирні жителі, серед яких – жінки та діти.