RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Окупанти зазнали величезних втрат під Ізюмом: лікарні забиті пораненими

У Харківській області всі без винятку лікарні Балаклії заповнені пораненими російськими бойовиками. Водночас місцеві жителі, що залишилися на окупованих територіях практично відрізані від медпослуг, людям не можна доставити ліки з підконтрольних Україні територій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своєму каналі у Telegram.

"Всі без винятку лікарні Балаклії (Харківська область) заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Заповнюють пораненими окупантами й приміщення, які використовувались для лікування від інфекційних хвороб. В обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська пацієнтам із відкритою формою туберкульозу відмовляють у наданні допомоги, їх вигнали на вулицю.

"Всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову", - додали у ГУР МО України.

Нагадаємо, українські військові під Ізюмом завдали удару по штабу російських військ, коли там перебував начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов. Внаслідок артилерійського обстрілу командного пункту 2-ї армії окупантів генерал армії міг отримати поранення та бути евакуйованим у тил.