RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія відкриє проти України другий фронт: журналісти дізналися про "молдовський сценарій"

Найближчим часом Росія може напасти на Молдову, спробувавши приєднати невизнану "Придністровську молдавську республіку", де "анонсували" масові теракти, до Росії. Таким чином, Кремль спробує відкрити новий фронт проти України.

Такі дані українських військових джерел та західних розвідок опублікувала The Times.

У разі нападу Москви на Молдову, який може статися найближчим часом, Одеса опиниться під загрозою нападу із заходу. Армія самої Молдови налічує лише 3250 військових.

"Ми вважаємо, що Кремль вже прийняв рішення про напад на Молдову. Доля Молдови має вирішальне значення для нас. Якщо росіяни почнуть захоплення, ми станемо більш уразливими у військовому плані ", – наголосив співрозмовник видання.

Операцію нібито готують до 9 травня. Саме цього дня Володимир Путін може оголосити про визнання Росією незалежності Придністров'я.

Кремль влаштує масові заворушення в Кишиневі та спробує висадити повітряний десант на літаках Іл-76 та гелікоптерах з окупованого Криму.

Західні розвідки підтверджують цю інформацію. При цьому протиповітряна оборона України може збити тихохідні транспортні літаки з десантниками, а для підтримки підрозділів у Придністров'ї потрібно пробити сухопутний коридор через Миколаївську та Одеську області.

Як повідомляв "Апостроф", на території невизнаної "Придністровської молдавської республіки" оголосили військові збори .