RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Пам'ятник "бабці", два автобуси та псевдопарад на 9 травня: що зараз відбувається у частково окупованому Маріуполі

У частково окупованому Маріуполі росіяни вже не приховують своїх реальних намірів щодо загарбання міста і встановлення своїх порядків "руского міра". Туди прибули представники "Єдніної Росії" у супроводі із псевдо владою Маріуполя, щоб відкрити пам'ятник божевільній бабці з червоною тряпкою та анонсувати проведення параду на 9 травня, а також повернути радянські топонімічні назви.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Вчора, 4 травня, у Маріуополі були перший замісник адміністрації російського диктатора Кириєнко та секретар Генради "Єдіної Росії" Турчак, що стали кураторами інтеграції вщент знищеного міста до країни-терориста РФ. Їх супроводжували псевдо мер Іващенко та псевдо секретар громади Хармишев. Разом окупанти відкрили пам'ятник бабці з червоною радянською тряпкою на площі Воїнів-Визволителів, яку "вперто називають Ленінського комсомолу".

"Що цікаво, під час промови Турчак визнав, що війна росії з Україною триває 8 років та ще раз анонсує проведення параду в Маріуполі на 9 травня. Більше ніхто не ховається", - написав Андрющенко.

Окрім цього, на честь візиту в Маріуполі перший автобусний маршрут, який складається з одного автобусу, та анонсували другий, котрий теж матиме лише один транспорт.

"Обидва автобуси ті, що дивом вцілили під час знищення міста. Логіка проста – скільки автобусів – стільки і маршрутів. Окупанти мають велику кадрову проблему і не можуть знайти водіїв та ремонтників для громадського транспорту. Зараз це окреме завдання для фільтраційних заходів. Таке собі покращення від окупантів – знищити 148 автобусів і подати два вцілілих за досягнення", - зазначив легітимний радник мера Маріуполя.

Водночас було анонсоване так зване "покращення" та "відновлення" повністю знищеного Маріуполя, яке, за словами керівництва окупаціного корпусу, має відбуватись шляхом постачання будматеріалів морем з порту Ейськ (Росія).

"Однак це теж великий обман. Справа в тому, що в акваторії порту притоплене судно "Меотида", що робить вхід у порт неможливим для будь-яких вантажних судів. Деблокувати його окупанти не можуть. Тому навіть у вигаданому покращенні суцільна брехня", - наголосив Андрющенко.

Наразі все окупантське так зване "відновлення" обмежується зміною дорожніх знаків з поверненням до радянських назв, як от з смт. Нікольське.

Також Андрющенко додав про ситуацію на "Азовсталі", де безперервно тривають обстріли, бомбардування та штурм. Бойові дії вже місцями перемістились до забору заводу.

"Навіть вночі з корегуванням вогню з дронів (на відео) Все, що є. Місцями бойові дії вже за забором заводу. Частина Лівобережного району від парку Веселки знову закрита для мешканців, але цього разу терміново евакуюватись їм прийшлось самотужки без попередження. Останні 11 квадратних кілометрів свободи в Маріуполі, перетворені на пекло",- заявив він.

Раніше "Апостроф" показував, як виглядає завод "Азовсталь" на фото зі супутників після початку штурму окупантами.