RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Іспанії затримали скандального блогера Шарія

В Іспанії 4 травня затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді. Минулого року йому було оголошено про підозру.

Про це повідомляє СБУ.

"Це затримання - чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, в Україні Шарія підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 111 (Державна зрада)

▪️ ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

Слідчі СБУ дійшли висновку, що він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є також підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Зазначається, що докази слідства підтверджено низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв'ю та виступах Шарія є факти його підривної діяльності проти України.

Як додали в СБУ, продовжуються необхідні слідчо-оперативні заходи, щоб Шарій відповів за свої дії перед законом.

Як повідомляв "Апостроф", у червні минулого року Печерський суд Києва наклав арешт на банківські рахунки проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, а також його нерухомість в Іспанії.