RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Росія 7 травня завдала ракетного удару по Одеській області: що відомо

У суботу, 7 травня, російські окупанти завдали по Одещині ракетного удару чотирма крилатими ракетами. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Як повідомляє Telegram-канал "Одеса INFO", одну із чотирьох ракет збили ППО.

Начальниця прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк уточнила, що ударів було завдано із застосуванням стратегічної авіації по місту Арциз.

"РФ продовжує не тільки фізичну руйнацію інфраструктури регіону, а й психологічний тиск на цивільне населення. Українська нація - непохитна: постраждалих немає, пошкодження інфраструктури відбудуємо", - повідомила вона, додавши, що це "напрямок стратегічний, об'єкт специфічний".

Крім того, над Одесою рано-вранці було знищено безпілотник "Форпост", вартість якого - понад 7 мільйонів доларів. Він може нести озброєння – контейнер із ракетою ПТРК.

Зазначимо, станом на 14:20 7 травня повітряну тривогу оголошено практично по всій території України. Одесити повідомляють, що чують вибухи, працює ППО та винищувальна авіація. Жителів просять залишатися у укриттях.

Як повідомляв "Апостроф", під час ворожих ракетних обстрілів Одеси 2 травня, загинув 14-річний підліток, який біг сповістити людей похилого віку про необхідність спуститися в укриття. Також через авіаудар постраждала 17-річна дівчина і була пошкоджена релігійна споруда.