RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У повітряному бою загинув один із найкращих льотчиків України: фото та біографія героя

У боротьбі за незалежність України від зброї окупантів загинув чудовий льотчик, заступник командувача ВМС ЗСУ з авіації полковник Ігор Бедзай.

Про це пише “Думська”.

Відомо, що льотчик загинув у суботу, 7 травня від ракети російського винищувача під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольота Мі-14.

Ігор Бедзай обіймав посаду заступника командувача Військово-морських сил ЗС України з авіації. Станом на 2014 рік був в.о. командира 10-ї Сакської бригади морської авіації ВМС ЗСУ.

“Про цього уродженця Миколаєва за життя ходили легенди, його згадували як приклад відданості країні та військовому обов’язку”, – пише “Думська”.

У 2014 році 10-та бригада морської авіації стала єдиним підрозділом Збройних сил, який зумів вивести з окупованого Криму свою бойову техніку. Ризикована операція з порятунку літаків та гелікоптерів під дулами автоматів окупантів була проведена саме під керівництвом Бедзая.

"Ігор був блискучим офіцером, добрим командиром, великим професіоналом своєї справи, котрий літав як на вертольотах, так і на літаках, і при цьому був дуже скромною людиною", - згадують про загиблого близькі та колеги.

Фактично завдяки лідерству Ігоря Володимировича Україна зберегла морську авіацію. Полковник був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2018 році отримав нагородну зброю.

Раніше ми писали, що від вогню окупантів загинув відомий журналіст.