RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бої за "Азовсталь": окупанти б'ють по заводу авіабомбами, відео

10 травня російські війська продовжують авіабомбардування металургійного комбінату "Азовсталь", на території якого перебувають близько ста мирних мешканців та бійці "Азова".

Про це йдеться у публікації радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка у Telegram.

Він оприлюднив кадри сьогоднішнього авіабомбардування. На відео гримлять потужні вибухи та стоїть густий дим від снарядів, які скидають росіяни на завод.

"Маріуполь. Азовсталь. Просто зараз. Авіабомбардування. Понад 100 цивільних. Захисники Маріуполя. Ми всі у невідплатному боргу у Захисників Маріуполя", - підписав відео посадовець.

Маріуполь з перших днів повномасштабного російського вторгнення перебуває в облозі. У місті залишаються близько ста тисяч мирних жителів, захисники з полку "Азов", а також морські піхотинці. Повідомлялося, що всі жінки, діти і люди похилого віку, які були в укритті на "Азовсталі", евакуйовані, проте під завалами ще можуть залишатися люди.

Самі захисники "Азовсталі" не планують здаватися у полон, тому що для Росії це буде "подарунок", а бійців росіяни однозначно вб’ють.

Раніше "Апостроф" писав, що у середу, 11 травня, російські окупанти збираються здійснити хімічну атаку проти українських захисників, які утримують оборону на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.