RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

До кордону з Росією залишилися лічені кілометри: ЗСУ пішли у контрнаступ на ворога

У напрямку на північ від Харкова ЗСУ пішли у контрнаступ і продовжують успішно відтісняти ворога до українсько-російського кордону – вони вже наблизилися в межах 10 км.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що кілька міст, що знаходяться на півночі Харкова, було звільнено українськими військовими. У зв'язку з цим, сили ворога з району Ізюму передислокуються на північ, щоб спробувати послабити тиск контрнаступу і перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з РФ.

"Український контрнаступ, швидше за все, продовжить відволікати російські війська та ресурси від розгортання на інші напрямки наступу, де бойові дії також були зупинені успішною українською обороною. Контрнаступ завадить російській артилерії обстріляти північно-східні околиці Харкова, потенційно дозволить українським силам загрожувати російським тилам своїми обстрілами та подальшими атаками", - йдеться у звіті.

На думку аналітиків, у разі успішного контрнаступу українських військових та поразки ворога в Харківському напрямку наступальні операції окупантів у районі Ізюма також будуть паралізовані.

Раніше ми публікували історію про героїзм українських військових , які врятували Харків від захоплення ще на початку війни.