RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Ворог знову обстріляв Запорізьку область, є жертви

Російські окупанти продовжують обстрілювати Запорізьку область. Найбільша активність окупантів спостерігається поблизу Поліг, Оріхова та Гуляйполя.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram-каналі.

Так, у вівторок, 10 травня російські війська вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру Оріхова, внаслідок чого до лікарень Запоріжжя доставлено 8 громадян України, одна людина загинула.

Днем раніше, 9 травня, ворожою артилерією було обстріляно авто з цивільними поблизу села Білогір’я Пологівського району. Внаслідок прямого влучання снаряду транспортний засіб був підірваний на блокпосту окупантів. Пасажир авто помер на місці, водій – отримав поранення.

При цьому росіяни продовжують ширити фейки, що нібито саме ЗСУ обстрілюють мирне населення Запорізького краю. Сьогодні вчергове окупанти спробували покласти провину за свої вчинки на Збройні сили України, розганяючи інформацію про те, що село Гладке Василівського району атакували самі українці.

З метою безпеки містян в Оріхові тимчасово призупинено роботу пункту надання гуманітарної допомоги. Також, через складну воєнну ситуацію, що наразі складається поблизу населеного пункту, бойові дії, що не припиняються, міський голова Гуляйполя Сергій Ярмак звернувся до містян із закликом евакуюватися до безпечніших міст України.

Раніше ми писали, що окупанти обстріляли евакуаційну колону під Запоріжжям.