RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У боях із рашистами загинув командир із білоруського батальйону Кастуся Калиновського: фото героя

В Україні у бою проти російської армії загинув командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського Павло "Волат". Він помер дорогою у лікарню.

Про це йдеться у публікації батальйону Кастуся Калиновського у соцмережі Facebook.

Зазначається, що боєць отримав поранення під час операції зі звільнення одного з українських сіл від російських окупантів.

Його побратими розповіли, що це не перше поранення "Волата" і йому вдавалося щоразу знову повертатися у бій проти російської навали.

Його пам'ятають як воїна, який, ризикуючи своїм життям, захищав інших солдатів.

"Волат" був справжнім воїном-легендою: він був неодноразово поранений, але щоразу Павло обманював смерть – і щоразу повертався у стрій. "Волат" не любив зніматися, тому після нього залишилося не так багато фото чи відео. Але пам'ять лишилася. Пам'ять про тих, кого він урятував у бою, хто зобов'язаний своєю відвагою життям. Пам'ять про солдатів його роти, де він був стрижнем і серцем. Пам'ять про тих, кого він захищав", – йдеться у дописі.

Раніше ми повідомляли, що у Маріуполі загинула в бою з окупантами ціла родина полку "Азов" Алла та Віталій Таран. У них залишився маленький син, який народився у Маріуполі.