RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Заходили з розстебнутими ширінками, випили всі парфуми: розповідь медсестри про звірства рашистів

В окупованому селі Ягідне Чернігівської області буряти та росіяни влаштували пекло. Військові, яких Москва відправила на війну в Україну, були п'яні, відбирали у людей продовольство та влаштовували звірства.

Про поведінку загарбників села Ягідне розповіла місцева медсестра.

За її словами, вони боялися "вузькооких" і не прогадали. Буряти приходили тричі на день за продовольством, а одного разу хотіли зґвалтувати її матір.

"Буряти приходили тричі на день: яйця дай, м’ясо дай, водку дай. П’яні маму з хати за волосся витягували, хотіли зґвалтувати. Почали душити, вона стала синіти. Тато прибіг на допомогу з ножем: що буде, то буде. Його прикладом ударили, знепритомнів, бік і досі синій. І над головою в нього стріляли й ножа до горла прикладали...", - зазначає вона.

Все це відбулося поки командир не схопив того, що хотів зґвалтувати та не зупинив. Матері пообіцяли, що він більше не прийде, проте історія повторилася. Того ж вечора виламав двері в будинку, почав сірниками світити, а матір заховалася в ліжко до хворої бабусі та прикрилася ковдрою.

"Потім іще вночі приходили. Ширінки розстебнуті. Татові автомат до голови: де твоя жінка? Мама постійно ховалася. Схудла, почорніла за ці три тижні, але вціліла", - додала вона.

Також дівчина розповіла, що окупанти повипивали все спиртне в хатах та погребах (вино, горілку, коньяк), а потім перейшли на парфуми.

Росіяни проявляли нелюдське ставлення та були непередбачувані.

"Доводилося ходити в туалет при всіх. Відра стояли біля сходів нагору. Просили відвертатися, ми з дівчатами прикривали одна одну куртками... У сусідньому селі один росіянин прийшов до діда й баби, вони його нагодували, а він вийшов і кинув у хату гранату", - розповіла очевидиця.

Варто зауважити, що село Ягідне звільнили на початку квітня.

Раніше журналіст Дмитро Комаров показав зруйноване авіабомбами село на Чернігівщині.