RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Наче скинули атомні бомби: Маріуполь та Хіросіму порівняли на показовому фото

Потужність випущених по Маріуполю російських снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram.

Російські окупанти упродовж двох місяців безперервно обстрілювали місто з гаубиць, ракетних комплексів, танків, кораблів та авіації. Також, ймовірно, вдалися до використання і протибункерних авіабомб ФАБ-1000 та ФАБ-3000.

"Потужність випущених по місту снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму. Окупанти лякають світ зброєю масового ураження, але фактично в Маріуполі вони вже влаштували масове знищення мирного населення. Російська армія скоїла злочин проти людства. Це факт. Це найбільший геноцид в Європі з часів Другой світової. Ми оцінюємо кількість жертв мінімально в 20 тисяч осіб. Але фіксація все нових братських могил говорить, що ця оцінка не остаточна", - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Як повідомлялося, в окупованому Маріуполі триває розбір зруйнованої від авіаудару будівлі Драматичного театру. Росіяни хочуть приховати кількість жертв, не допускаючи до робіт місцевих.

Нагадаємо, що у Маріуполі російські окупанти загиблих жителів міста ховають у траншеях через те, що їх дуже багато. Супутник компанії Maxar зафіксував четверте місце масового поховання поблизу Центрального цвинтаря.