RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Заслужене покарання: суд в Україні ухвалив вирок солдату РФ Шишимаріну

Військовополоненого РФ Вадима Шишимаріна, який убив мирного жителя на Сумщині, засудили в Україні до довічного ув'язнення. Він став першим засудженим за звірства у нашій країні.

Це стало відомо із трансляції судового засідання.

Вирок було винесено за статтею про порушення законів та звичаїв війни. У прокуратурі наголосили, що російську колону, в якій знаходився Шишимарін, було знищено ЗСУ. Після цього він з чотирма товаришами по службі обстріляли з автоматів приватний автомобіль і заволоділи ним.

Тікаючи з місця події, один із військових РФ наказав сержанту Шишимаріну вбити цивільного, щоб той не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив кілька прицільних пострілів у голову 62-річного мирного громадянина, після чого той помер на місці лише за кілька десятків метрів від свого будинку.

Варто зазначити, що 18 травня у Київському райсуді розпочався перший судовий процес за звинуваченням у воєнних злочинах російського окупанта. Суд не повірив свідченням Шишимаріна про те, що він не мав наміру вбити мешканця селища Чупахівка. Після цього 21-річний командир відділення четвертої танкової Кантемирівської дивізії повністю визнав свою провину у вбивстві українського мирного жителя. Сторона звинувачення попросила засудити його до довічного ув'язнення.

Раніше ми писали, що російські нацисти під Києвом ґвалтували та вбивали навіть 10-річних дітей.