RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

Тіла ніхто не хоче ховати: під завалами багатоповерхівки у Маріуполі виявили близько 200 загиблих, фото

У багатостраждальному Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки в підвалі знайшли близько двохсот тіл загиблих маріупольців, ступінь розкладання яких дуже високий. МЧС країни-терориста РФ змушувало місцевих збирати тіла, однак після їхньої відмови покинуло місце робіт.

Спроба оточити міста на Донбасі та терор населення від окупантів: онлайн подій війни 24 травня

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Завали розбирали в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру, де виявили 200 тіл давно загиблих маріупольців. Унаслідок часткового розібрання завалів та відмови МЧС Росії збирати й упаковувати тіла небезпечний трупний сморід розповсюджується цілим кварталом.

За словами Андрющенка, процес перепоховання з дворів майже зупинено через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої "Державної корпорації "Ритуал" з окупованого Донецька. Таким чином, для безкоштовного перепоховання потрібно дочекатися черги, привезти тіло в морг та обов'язково сказати, що загиблий знайшовся тільки зараз, і вбила його нібито українська армія - це фіксується на відео.

"Через такі умови в імпровізованому моргу біля "Метро" на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на фото). Місто перетворилось на суцільне кладовище. Лють. Просто Лють", - написав Андрющенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти влаштовують екскурсії для росіян прямо на трупах українців. Вони водять російських так званих "волонтерів" по завадах маріупольського Драмтеатру, де від російської багатотонної бомби загинуло близько 600 українців.