RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Командир полку "Азов" зв'язався з дружиною: в яких умовах утримують евакуйованих бійців з "Азовсталі"

Командир батальйону "Азов" Денис Прокопенко, який одним з останніх вийшов з "Азовсталі", зміг вийти на зв'язок із дружиною. Він розповів, що евакуйовані бійці утримуються в "задовільних" умовах і не зазнають насильства.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами дружини Прокопенка, розмова була короткою і зрозуміти, чи мав він можливість говорити вільно, було складно.

"Він сказав, що з ним все гаразд, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш менш задовільні ", - уточнила Катерина Прокопенко, додавши, що наших бійців годують і поять, а умови утримання відповідають нормальним вимогам.

Жінка додала, що буде далі з нашими захисниками – невідомо, але до цього включені треті сторони – ООН та Червоний Хрест, які контролюють ситуацію.

Більшість поранених бійців "Азова" перебувають у в'язниці у селі Оленівка на території "ДНР", невелика група тяжко поранених - у лікарні у місті Новоазовськ, також на території "ДНР". Прокопенко уточнила, що, за її інформацією, ніхто з бійців не був вивезений до Росії.

Як повідомляв "Апостроф", на думку експертів американського Інституту вивчення війни, РФ може завищувати кількість евакуйованих із заводу "Азовсталь"заради власних цілей.