RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Росії можуть завищувати кількість евакуйованих із "Азовсталі": названа підла причина

Задля уникнення сорому за те, що захисниками "Азовсталі" такий довгий час були сотні українських солдатів, а також з метою обміну якнайбільшої кількості російських військовополонених, РФ може завищувати кількість евакуйованих із заводу - зараз йдеться про понад дві тисячі українських бійців.

Про це йдеться у публікації Інституту вивчення війни (ISW), де щодня публікують інформацію про ситуацію на фронті в Україні.

"Російські джерела можуть завищувати кількість українських захисників, які залишили "Азовсталь", щоб або збільшити кількість російських військовополонених під час обміну, або щоб не визнавати, що всього "сотням" українських воїнів вдавалося утримувати завод протягом тривалого часу", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, з початку евакуації територію металургійного комбінату в Маріуполі залишили 2439 захисників України. Водночас у Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) стверджують, що було зареєстровано "сотні" українських військовополонених.

В Інституті вивчення війни вважають, що така невідповідність може бути через затримки в реєстрації або звітності МКЧХ. Проте не виключають варіанта того, що Росія навмисно приховує реальну кількість евакуйованих.

Варто зазначити, що напередодні командир полку "Азов" Денис Прокопенко заявив, що дав команду на припинення оборони Маріуполя для порятунку життя захисників "Азовсталі", тому очікують, що "найближчими днями кількість евакуйованих, швидше за все, збільшиться".

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський розповів про ситуацію на заводі "Азовсталь", а також, як українські пілоти намагалися долетіти до підприємства, щоб надати допомогу оточеним.