RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Набагато більше 22 тисяч: влада Маріуполя оцінила кількість жертв російської агресії

Оцінка вбитих російською армією мирних жителів у районі Маріуполя може суттєво збільшитись. Кількість жертв геноциду значно перевищує 22 тисячі людей.

Контрудар ЗСУ на Херсонщині та битва за Сєверодонецьк: онлайн подій війни 30 травня

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Зазначається, що на Старокримському цвинтарі протягом місяця з'явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла укладають у кілька шарів, а потім "маскують" табличками як індивідуальні поховання.

Загалом із середини квітня окупанти поховали у братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців. Поховання розташовані поблизу селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне.

Ще близько 5 тисяч людей поховали комунальники до середини березня.

Водночас під завалами, на стихійних кладовищах та у тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

“Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців у 22 тисячі. Але все більше фактів каже, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації”, – заявив голова міськради Вадим Бойченко.

Раніше в багатостраждальному Маріуполі відкрилися чергові факти нелюдських вчинків російських військових злочинців - вони облаштували морг у звичайному супермаркеті, куди звозять тіла загиблих місцевих жителів.